Een gestileerde stapel papier voor de sociale wetenschappen


De nieuwe Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Gent is een open plek, niet alleen voor de campus, maar ook voor het publiek en de inwoners van Gent. Opvallende horizontale lamellen omringen het transparante gebouw en vormen de ingang in zachte bogen aan de noordwestelijke zijde. Bij de start van het project werd al snel duidelijk dat het gedurfde ontwerp van de architecten Sadar + Vuga (Slovenië) alleen perfect zou zijn als het interieurontwerp even vooruitstrevend was. FORUM OFFICE kon dit samen met zijn partner PALMBERG garanderen.


crew-elektromotorisch-orgaplus-beistelltisch
hochschule-gent-eingang-lamellen

De samenwerking tussen FORUM OFFICE en de universiteit verliep vlot, aangezien beide partijen belang hechtten aan geavanceerde gebruiksvriendelijkheid aan de ene kant en innovatie in de productkeuze aan de andere kant. Er is gekozen voor mobiele, modulaire klaptafels in verschillende hoogtes voor de studentenkamers. Zo kunnen studenten en docenten flexibel nieuwe plekken voor hun projecten inrichten. Alle tafels zijn voorzien van houders voor de stoelen, zodat na afloop van de seminars het vloeronderhoud gemakkelijker is.

  • Crew-elektro-handschalter-superweiß

  • crew-schreibtisch-terioplus-wand-prisma2

  • konferenz-crew-kufe-superweiß

  • hochschule-gent-treppenhaus-atrium


State-of-the-art IT-technologieën in gebouwen zorgen ervoor dat mensen niet langer gebonden zijn aan een vaste werkplek of device. In de Open Office ruimtes worden slingertafels uit de CREW-serie gebruikt, zodat iedere gebruiker zijn of haar persoonlijke ergonomische tafelhoogte kan instellen. Daarnaast zijn enkele van de werkplekken uitgerust met elektromotorische zit-/sta tafels, ook uit de CREW-serie. Als kleuraccenten vindt u overal in het gebouw gele softseatingproducten, ideaal voor rustig individueel werk, maar die ook snel tewijzigen zijn in grotere samenstellingen voor groepswerk. Speciaal voor dit project hebben FORUM OFFICE en PALMBERG een nieuwe lockerkastmet elektronische sloten ontwikkeld. De lockerdeuren worden eenvoudigweg geopend met de persoonlijke chipkaart.

  • crew-elektromotorisch-orgaplus-beistelltisch

  • Crew, Kurbelbench, Superweiss, grau

  • grossraum, prisma2, akustische rückwände

  • gebäude-hochschule-gent-sardarundvuga

De kamers zijn open maar niet luidruchtig

Sadar + Vuga hebben in hun ontwerp bewust gangen vermeden. Open lichtovergoten niveaus bepalen het uitzicht van dit gebouw. Dankzij het gebruik van geluidsabsorberende plafonds en tapijten en niet in de laatste plaats TERIO PLUS tafel-opzetwanden en akoestisch werkzame achterwandpanelen uit de PRISMA 2 serie, is geconcentreerd studeren bij de HoGent nog steeds zonder problemen mogelijk. De universiteit is sinds september 2019 in gebruik. De medewerkers en studenten werken nu dynamisch en efficiënt en zijn even enthousiast over zowel het gebouw als het interieur.

Dealer: FORUM Office

Fotos: Sarah Blee